Welkom bij KOVC Sterrebeek

REFEREE BEPAALT RESULTAAT

ROSIERES – KOVC 5-4

Het slecht gevoel van frustratie en toorn is nog niet volledig weg twee dagen later.

Ook voor deze match was Erwin niet beschikbaar in doel. Daarenboven gaf Vince V voor de match te kennen dat hij liever niet in actie kwam. Tegen een fysieke ploeg als Rosières scheelt dat natuurlijk wel. Gevolg was dat ons matchbegin desastreus was want Rosières kreeg de vrijheid om twee keer te schieten van buiten de rechthoek. Daar waren we toch echt niet scherp genoeg. Twee keer zag Yves, onze gelegenheidskeeper, zelfs geen kans om de bal ook maar met één vinger aan te raken. Die schoten vlogen binnen en 2-0 achter. De match was nog maar goed bezig.

Gelukkig konden we snel tegen scoren toen Jack Greg V op weg zette naar doel. Met een mooie lobbal versloeg die de keeper. 2-1 en we kregen nog kansen. Jammer genoeg werden die weeral gemist.

Rosières speelde constant met de lange bal op hun snelle jonge spits waar we zeer veel problemen mee hadden. Na alweer zo een diepe bal volgde alweer een schot van buiten de rechthoek en via de paal waaide de bal in doel. Rosières was drie keer aan ons doel geweest en drie keer doelpunt met een ver schot. 3-1 was het resultaat.

Maar ook nu scoorden we weer snel tegen. Deze keer bereikte Greg V met een afgemeten voorzet Pascal. Die kapte zich goed vrij en scoorde ook alweer met een lobbal. 3-2 en weer een match.

Na de rust gingen we op onze elan door. Rosières werd achteruit geduwd en had het zeer moeilijk.

De kansen volgden zich op. Greg V stuurde Pol in het straatje op weg naar doel. Pol kapte zich goed vrij en vloerde de keeper. 3-3 en we waren vertrokken. Wat later was Greg V aan het feest want hij kon op de keeper af en scoorde in de korte hoek. 3-4 en dat was een opsteker.

Bij een zeldzame tegenstoot speelde de referee echter een eerste keer een beslissende rol. Hij liet een vrije schop die vanop dertig meter in de muur werd geschoten hernemen omdat iemand die bal met de hand zou aangeraakt hebben. De bal werd nu op twintig meter voor doel gelegd en dat was natuurlijk veel gevaarlijker. Deze keer werd die in de winkelhaak geschoten. 4-4 en dat was de eerste keer dat Rosières aan ons doel kwam in de tweede helft.

En toen begon alles mis te lopen want even later kwam Vince F in alle staten van het veld en vertrok direct naar huis. We kregen nog kansen maar Rosières verdedigde met man en macht en met veel fysiek vertoon. Er werd op alles getrapt wat bewoog. Na een opstootje net voor de grote rechthoek werd er getrokken en geduwd. De referee was niet meer meester van het spel. Hij trok geel voor Greg V maar vergat ook geel te geven aan de thuisspeler die de eerste fout maakte. De vrije trap leverde weer niets op. Wat later moest Greg V geblesseerd het veld verlaten. Het was vanaf dan op alle vlakken aanpassen. Nochtans kregen we nog mooie kansen die gemist werden.

Bij een tegenstoot van Rosières vertrok hun speler in duidelijk buitenspel. De referee vond zijn tweede moment gekomen om te flateren en floot niet. Ondanks dat feit was Pavel toch eerst op de bal. Hij dacht echter dat Yves de bal ging komen oprapen. Die deed dat jammer genoeg niet en er zat een speler van Rosières tussen. Die kon een teen tegen de bal zetten en de bal rolde tergend traag naast Yves in doel. 5-4 voor Rosières en dat was echt wel tegen de gang van het spel van de tweede helft in.

Gevolg was dus onze eerste nederlaag van het seizoen die echt wel voorkomen had kunnen worden mits iets meer engagement in het eerste kwartier en ook een betere referee natuurlijk.

Doelpunten: Greg V (2-1, A: Jack), Pascal (3-2, A: Greg V), Pol (3-3, A: Greg V), Greg V (3-4)

Ploeg: Yves, Marc (Thierry), Ronny, Vince F, Pol, Pavel (Juan), Iani, Greg J, Jack, Greg V en Pascal. Vince V bleef de hele match op de bank.

Nieuwsbrief
Schrijf u hier in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws over jouw favoriete club!