Welkom bij KOVC Sterrebeek

TIEN ONGELUKKIGE MINUTEN NEKKEN ONS

HOFSTADE -KOVC 5-2

We speelden een zeer verdienstelijke wedstrijd en waren over de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar tien ongelukkige minuten hebben de wedstrijd doen kantelen en dan was het achter de feiten aan lopen.

We begonnen sterk en Hofstade had het moeilijk. Ondanks dat het grasveld er niet bijster goed bij lag konden we toch goede combinaties opzetten en gevaarlijk zijn.

Dat resulteerde na een tiental minuten in een 0-1 voorsprong toen bij een duel in de kleine rechthoek een back van Hofstade de bal ongelukkig in doel tackelde.

Wat later kreeg Andrew een reuzekans op de 0-2 maar de keeper was bij de pinken.

We bleven goed voetballen en druk zetten en Yves, de gelegenheidsdoelman, had quasi geen werk op te knappen.

Tot na een twintigtal minuten plots het licht uitging. Een bal werd in de kleine rechthoek gedropt. Ronny, Vince F en Yves keken allen naar elkaar om die weg te trappen en de snelste die reageerde was de voorspeler van Hofstade die zo één van de makkelijkste doelpunten uit zijn carrière kon maken. Dit was niet goed voor de moral. En al zeker niet als je kijkt wat een doelpunten er direct daarna volgden. Yves kwam uit zijn doel en ontzette een diepe bal. Toch wel recht in de voeten van een tegenspeler, die niet twijfelde en de bal direct naar doel lanceerde. De bal verdween net onder de lat. Dat doet die speler geen tweede keer op die manier. En wat later verkeek Yves zich op een ver schot over de grond, dat net naast zijn voet in doel verdween. 3-1 en dat was al balen.

Even later werd het nog 4-1 toen de gelegenheidsreferee (één van de spelers van Hofstade) een buitenspel niet floot waardoor de speler alleen op Yves af kon. Via de paal schoot hij de bal in doel. 4-1 en we konden onze boeken dicht doen. Dit was een zeer gevleid resultaat voor Hofstade dat vier maal aan ons doel kwam en vier maal scoorde.

Na de rust met een aantal wissels probeerden we de bakens nog te verzetten en we waren opnieuw de betere ploeg. Hofstade beperkte zich tot verdedigen en moest toch heel wat kansen weggeven. Andrew met een schot voorlangs, de keeper die een volley van Iani via zijn hoofd in corner werkte, een retro van Pascal op de lat, wat een kansen en wat een pech bij de afwerking. Wij verdienden echt wel meer. Uiteindelijk konden we dan toch nog milderen toen Bash een bal in de box dropte en Andrew met een lobje over de keeper scoorde. 4-2 en dat was meer dan verdiend.

Even voor tijd kreeg Hofstade nog twee kansen. Bij de eerste liet Ronny, als laatste man, zich de bal afsnoepen en probeerde hij de man die er mee weg was nog vast te grabbelen om hem af te stoppen. Dat lukte niet, maar de voorzet van die speler was ronduit slecht en weg was de kans. Net voor tijd dan scoorde Hofstade nog een vijfde doelpunt via een center, die over Yves in de verste hoek in doel waaide. Eindstand 5-2.

Dit was niet echt een correcte weergave van het vertoonde spel, maar een zeer efficiënt Hofstade heeft maximaal geprofiteerd van het feit dat we tien minuten geklodderd hebben en dat Yves (die we zeker geen verwijt maken, aangezien hij ons uit de nood heeft geholpen) geen echte keeper is. Toch een pluim voor de hele ploeg, en in het bijzonder Bash (die een zeer verdienstelijke wedstrijd speelde) om te blijven voetballen en proberen te scoren.

Opstelling: Yves, Marc (Joachim), Ronny, Vince F (Onur), Greg J, Bash, Thomas, Pieter (Pol), Andrew, Iani en Pascal.

Doelpunten: o.g. (0-1), Andrew (4-2 A: Bash)

Nieuwsbrief
Schrijf u hier in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws over jouw favoriete club!