Welkom bij KOVC Sterrebeek

GEJAAGD DOOR DE WIND

CHASTRE - KOVC 3-4

Vermits de match niet in Chastre kon doorgaan hebben we een oplossing gevonden in Duisburg. Maar gezien de ligging daar en het zeer gure weer, met veel regen en wind, was het geen pretje om de match daar te moeten spelen.

Er waren heel wat wijzigingen ten opzichte van de vorige week. Pascal was er terug bij vooraan, Iani stond in doel en Dimi was erbij op het middenveld.

We begonnen zeer sterk en met goed combinatievoetbal. De eerste kansen waren voor Dimi, maar zijn dribbels liepen op het laatste moment fout en weg waren de mogelijkheden.

Bij een zeldzame tegenstoot kregen we echter wel een doelpunt binnen. Mijn tegenstrever was iets sneller en liep de flank af. Thierry legde hem iets te weinig in de weg en zijn voorzet werd door Viano, de Braziliaanse ex-spits van Bièrges,  met een hakje achter het steunbeen in doel gewerkt. Iani kon daar niets tegen inbrengen want de bal was echt goed geplaatst.

We bleven echter onze wil opleggen en maakten via Dimi, na alweer een dribbel door het verdedigende blok, gelijk. Hij plaatste de bal op het laatste moment goed naast de keeper in doel. 1-1 en we dachten dat we vertrokken waren.

Niets was minder waar. Bij een nieuwe tegenstoot kon Iani het schot van buiten de rechthoek nog afweren maar via een boog raakte de bal de onderkant van de lat, viel op de lijn naar beneden en botste dan via de hevige wind in doel. 2-1 voor Chastre en dat was toch wel balen.

De wind bleef een bijkomende tegenstander in die eerste helft. Lange ballen kregen een vreemde curve en het was zeer moeilijk om de bal dus mee te nemen. Twee harde afstandsschoten van Dimi konden zo vrij makkelijk weg gewerkt worden door de doelman.

Maar nog voor de rust maakten we gelijk. Mike kon een voorzet goed controleren, had wat ruimte en schoot de bal listig in de verste hoek. Een prima doelpunt en 2-2. Alles was te herbeginnen. Maar in de tweede helft was het wel wind tegen voor Chastre en dat scheelt.

We gingen op onze elan door. Dimi werd steeds op de huid gezeten door twee man waardoor er voor Vince V meer ruimte was op het middenveld.

Pascal had veel discussies met zijn tegenstrever, een echte beenhouwer, ook van bij Bièrges. Daardoor had hij het zeer moeilijk om zich door te zetten.

We hadden al enkele kansen gehad toen Vince V van de ruimte die hij kreeg op het middenveld gebruik maakte en een bom van buiten de rechthoek lanceerde. Gedragen door de wind vloog die over de keeper in doel. 2-3 en eindelijk op voorsprong.

Wat later dribbelde Dimi zich goed vrij, vond de achterlijn, kwam naar binnen en Pol was er als de kippen bij om binnen te tikken. 2-4 en match gespeeld.

Dimi liep zich nog een aantal keren vast en liet zich nog een mooie kans ontglippen doordat de keeper de bal van tussen zijn voeten weg haalde.

Iani had in de tweede helft niet veel werk op te knappen, maar kwam gevat tussen wanneer het nodig was. Zijn relances waren ook altijd zeer goed.

En ook bij het derde tegendoelpunt in de laatste minuut had hij een goede reactie in huis toen hij een schot afweerde. Maar vanuit de tweede lijn was er een speler van Chastre gevolgd om de bal in doel te werken. Daar hadden wij iets te laat op gereageerd als verdedigers.

3-4 was dus de eindstand. Niet veel overschot, maar het had eigenlijk zo ver niet hoeven komen mocht er iets efficiënter zijn afgewerkt.

Doelpunten: Dimi (1-1), Mike (2-2), Vince V (2-3), Pol (2-4)

Opstelling KOVC: Iani, Marc, Raphael, Thierry, Pol, Jones (Miro), Vince V, Dimi, Mike, Gregory en Pascal. Vince F en Erwin bleven op de bank.

Nieuwsbrief
Schrijf u hier in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws over jouw favoriete club!