Welkom bij KOVC Sterrebeek

AFSCHEIDSMATCH

KOVC – BIERGES 2-2

Ik had me die laatste match na meer dan 50 jaar gespeeld te hebben voor KOVC Sterrebeek en na meer dan 30 jaar veteraan toch wel wat anders voorgesteld. Dat Luc die kwam fluiten was al een opsteker, doch niet voor de mannen van Bièrges die maar bleven mekkeren over (in hun ogen verkeerde) beslissingen. Op een bepaald moment kwam het zelfs zo vér dat zowel Vince F als 2 spelers van Bièrges van het veld stapten. Dat betekende dat Bièrges dus driekwart wedstrijd met 10 verder moest. Wij hadden gelukkig voldoende reserves om voltallig te geraken.

De wedstrijd begon moeilijk voor ons want Bièrges is een jong veteranenelftal met heel wat inzet en voetballend vermogen. Slag om slinger werden er vanuit hun middenveld weer diepe ballen verstuurd en achteraan moesten we weer alle zeilen bijzetten om alles te blijven belopen. Gelukkig was er Sven, een vriend van Yves en keeper bij Herent, die ons was komen depanneren en een aantal broodnodige en gevatte tussenkomsten in petto had. Hij kwam als het nodig was als kamikaze uit zijn doel en weerde heel wat corners en schoten af.

Wij hadden echter ook een aantal kansen, maar deels pech en deels verkeerde afwerking zorgde ervoor dat het lange tijd 0-0 bleef. Pascal had dan een enige kans op de openingstreffer na een mooie doorsteekbal van Raph. Pascal schoot op de keeper en de rebound belandde op de lat. Bij de tegenstoot direct daarna was het wel bingo. Ronny was iets te laat tegen de snelle spits en die vloerde Sven in de verre hoek. 0-1.

We bleven echter weerwerk bieden en Pol ging op wandel tot in de grote rechthoek van Bièrges. Hij versloeg de keeper met een hobbelende bal over de grond. 1-1 en dan begon de cinema van de twee spitsen van Bièrges. Vince F was na een eerste discussie al naar de douches gestapt en even later hielden hun twee spitsen het ook voor bekeken.

Het bleef echter een moeilijke match voor ons want Bièrges bleef hoog druk zetten en het uitvoetballen was niet altijd goed. Hun tegenstoten bleven ook gevaarlijk.

Zelfde scenario in de tweede helft. Tegen alle verwachting in kwam Bièrges zelfs op voorsprong bij een tegenstoot. Pol gaf een verkeerde pass centraal en in een mum van tijd stonden ze voor Sven. 1-2 en dat was toch balen.

We probeerden de bakens te verzetten en toch weer gelijk te maken. Maar Bièrges weerde zich zeer sterk en zoals gezegd met slim en geordend stoorwerk. De keeper van Bièrges speelde goed mee en kwam ook eens als een kamikaze op Onur ingevlogen. Onur duwde in een reactie hem bijna tegen de grond en moest er even later ook af. Opnieuw heel wat discussie en geduw en getrek. Uiteindelijk mocht de vrije trap dan toch genomen worden en speelden we verder.

Raph kreeg de bal centraal en rukte op naar het doel. Na een mooie dubbelpass met Xavier kon hij verder naar de keeper. Raph legde mooi breed en Jack kon makkelijk scoren.

2-2 maar het was nog niet gedaan want Bièrges legde zich niet neer bij het gelijkspel.

Een laatste tegenstoot en een speler die de bal in de kleine rechthoek toch nog hoog over schoot waren de laatste wapenfeiten van eerder een strijd dan een wedstrijd. Over en out.

Opstelling: Sven, Marc, Ronny, Vince F, Yves, Pol, Iani, Raph, Andrew, Bash, Pascal, Greg J, Jack, Onur en Xavier.

Doelpunten: Pol (1-1), Jack (2-2, A: Raph)

Facebook
Facebook
Nieuwsbrief
Schrijf u hier in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws over jouw favoriete club!

Twitter
Twitter