Welkom bij KOVC Sterrebeek

GEEN PRETTIGE AVOND

STADE HAACHT - KOVC 5-2

Het begon al voor de match want we waren na de late afzegging van Jack maar juist met elf.

Daarenboven leek het erop dat Stade Haacht een vaatje extra spelers had besteld. Dit leek in niets op het elftal dat bij ons had aangetreden. En effectief er waren heel wat spelers bij die vorig jaar nog in de eerste ploeg speelden, maar niet altijd aanwezig zijn. Met het voetbalvrije weekend was dat een extra troef voor Haacht. Het zag er dus naar uit dat het geen prettige avond ging worden omdat er aan de overzijde ook maar liefst 16 spelers klaar stonden.

En zo gebeurde het ook. Naast het erbarmelijke veld nog tegen een jong elftal spelen dat het gewoon is op zo een pattatenveld te spelen. Er werden constant ballen in de diepte gestuurd. We stonden quasi heel de eerste helft onder druk achteraan want we kregen het niet belopen en stonden steeds in ondertal.

Op off-side spelen in zo’n geval is zeer gevaarlijk, want je weet dat hun scheidsrechter niet altijd zal fluiten. Zo kregen we ook ons eerste doelpunt tegen. Verkeerd opengezette buitenspelval. Er slibbert er ééntje door en ik daar achter. Jammer genoeg was er nog ééntje gevolgd. Passje opzij en ik en Yves waren er dus aan voor de moeite.

We kregen zeer weinig deftige aanvallen in elkaar geknutseld.

Dan valt er het tweede doelpunt. Yves misrekent zich en geeft een simpele pass aan een Haachtse aanvaller die net voor hem staat. Die aarzelt natuurlijk niet en het staat 2-0.

Wat later bouwen we dan toch een mooie aanval uit. Thomas kan de bal over een achterspeler aan Vince V mee geven en die rondt prima af. 2-1 en we geloven er weer in.

Het geloof is echter van korte duur want Thierry verliest simpel de bal in plaats van die weg te poeieren. Die speler draait de bal enig mooi tegen de hoek van de kruising en de bal valt in doel. Dat mag hij nog vijftig keer proberen maar nu lukt het dus wel. 3-1 en serieus balen.

Het wordt nog 4-1 voor de rust wanneer we opnieuw niet goed verdedigen.

Niet iedereen houdt zijn tegenstander in de gaten en aan de tweede paal staat er ééntje vrij om af te werken.

De tweede helft is zoals vorige week wel helemaal voor ons.

Nu lukt het wel om aan het doel van Haacht te geraken en we combineren snel en goed. Ze komen slechts sporadisch onder onze druk vandaan. Ze spelen ook wat nonchalanter en hebben misschien wat op hun adem getrapt.  En we krijgen ook kansen. Mooie kansen zelfs. Maar hun keeper speelt ook mee en de bal valt altijd slecht voor ons en die keeper van 22 jaar heeft enkele geweldige reflexen in huis. Pascal, Vince V, Thierry, Mike en Iani krijgen de bal er maar niet in. Spijtig want als we die kansen afmaken hadden we zeker gelijk kunnen komen.

Bij één van hun weinige tegenaanvallen scoren ze echter de 5-1. Er was discussie over al dan niet buitenspel maar de referee keurde het doelpunt toch goed. Wat kan voetbal hard zijn.

Iani kon er toch nog 5-2 van maken, maar dat doelpunt kwam te laat om de wedstrijd nog spannend te maken.

Geen geslaagde avond dus mede door de geringe opkomst voor deze wedstijd.

Doelpunten: Vince V (2-1), Iani (5-2)

Opstelling KOVC: Yves, Marc, Ronny, Gregory, Thierry, Mike, Thomas, Vince V, Iani, Pol en Pascal. Jones kwam supporteren.

Nieuwsbrief
Schrijf u hier in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws over jouw favoriete club!