Welkom bij KOVC Sterrebeek

MACHELEN KRAAKT PAS LAAT

KOVC – MACHELEN-DIEGEM 5-3

Machelen begon gezwind aan de match. Met veel energie en goede combinaties. We zagen af die eerste helft. Ze kregen wel niet zo veel kansen. We kwamen echter op achterstand na een flipperkastmoment met Onur en Yves. Machelen profiteerde optimaal. De bal ging snel diep en we stonden op achtervolgen. Vince F probeerde nog te redden en Erwin kwam goed uit, maar de spits schoof de bal netjes onder Erwin door.

We gaven niet op en kregen ook wat kansjes. Toen Pascal zich mooi tussen twee man draaide werd hij gelegd net voor de grote rechthoek. Pascal zelf aan het kanon. De keeper kon de kogel niet klemmen en Pol bediende Jack die afwerkte.1-1 en alles te herbeginnen.

Machelen bleef gevaarlijk op de counter met diepe ballen. Ik zette bij een recuperatieactie van hen mijn medespeler in buitenspel, maar ik raakte de diepe bal aan en die botste in de voeten van een middenvelder die kwam aangelopen. Die op volle snelheid ermee weg en alleen op Erwin af. Goed afgewerkt in de hoek en weer op een counter gelopen. 1-2 was het resultaat.

Na de rust met 4 wissels waren we de betere ploeg. Machelen werd sneller onder druk gezet en had het moeilijk om eruit te komen. We hadden de betere kansen, maar Raph miste er een goede. Raph en Chris liepen echt achter alles wat bewoog. En met Thomas was er ook iets meer rust in het middenveld. Dat mondde uit in een prachtig doelpunt van Pascal. Goed diep gestuurd door Thomas en in de verste hoek laag over de grond, paal binnen. 2-2 en alles weer te herbeginnen voor Machelen.

Maar dan kwamen ze plots terug in de match toen Vince F even niet op post was omdat hij geraakt was bij een actie profiteerden ze weer optimaal. Hun middenvelder sneed door onze verdediging en kon niet afgestopt worden. 2-3 en Machelen alweer op voorsprong. We hadden het dan een tiental minuten weer zeer moeilijk om van de slag te bekomen en om opnieuw gevaarlijk te zijn. Machelen had weer moed gevat, maar lang duurde dat niet.

Bij een gevaarlijke actie opnieuw een vrijeschop voor ons net buiten de zestien. Pascal weer aan het kanon en bijna een zelfde doelpunt als ons eerste. Nu was Pol de afwerker met een prima reactie. 3-3 en dat deed pijn bij Machelen. We gingen er deze keer op en over want het was pompen of verzuipen bij Machelen. Onur, die trouwens een prima partij speelde op de voorstopper, zwiepte een bal over de verdediging en Andrew kon alleen op de keeper af. Andrew faalde niet, plaatste de bal netjes naast de keeper en uiteindelijk 4-3. Voor de eerste maal aan de winst en dat op slechts een vijftal minuten voor het einde.

Een hoge diepe bal zorgde iets later voor veel onrust bij Machelen. Die bal bleef maar botsen en niemand kon hem uiteindelijk raken. Pascal nam het cadeau in ontvangst en loste een bom op doel. De keeper stond erbij en keek ernaar. 5-3 en dat was het genadeschot.

Al bij al een verdiende overwinning, die pas zeer laat vorm kreeg. Machelen had goed verweer geboden maar kraakte toch op het einde.

Opstelling: Erwin, Marc (Raph), Vince F, Onur, Yves, Jack, Vince V (Joachim), Pieter (Thomas), Pol, Andrew (Chris) en Pascal.

Doelpunten: Jack (1-1, A: Pol), Pascal (2-2, A: Thomas), Pol (3-3), Andrew (4-3, A: Onur), Pascal (5-3)

Facebook
Facebook
Nieuwsbrief
Schrijf u hier in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws over jouw favoriete club!

Twitter
Twitter