Welkom bij KOVC Sterrebeek

Formulier aangifte ongeval KBVB

Ongevalsaangifte : Wat te doen bij een sportongeval.

Zoals iedereen weet een ongeluk is snel gebeurd. Sportongevallen komen dan ook meest ongelegen. Ieder clublid is aangesloten bij de KBVB. Dit wil zeggen dat als je op training of tijdens een wedstrijd een kwetsuur oploop je hiervoor verzekerd bent. 

Uiteraard dienen hier ook de nodige documenten te worden ingevuld en doorgestuurd.

Vraag aan uw afgevaardigde de ongevalsaangifte KBVB of download het hier:  Aangifte Ongeval KBVB

Laat de achterzijde van de ongevalsaangifte KBVB (Medisch getuigschrift) door de behandelende geneesheer invullen en vul zelf het inlichtingsblad in. Bezorg deze documenten binnen de week na het ongeval. Laattijdige aangiften zullen niet in aanmerking kunnen komen voor eventuele terugbetalingen.

De club vult de documenten verder aan en bezorgt deze tijdig bij de KBVB.

Belangrijk om te weten

– Informeer goed of een aangifte bij de KBVB nodig is, want een aangifte heeft tot gevolg dat je niet mag trainen of spelen tot het dossier volledig is afgehandeld = “Attest van herstel”

– Bespreek dit eventueel met de clubverantwoordelijken en/of dokter.

– Voor de terugbetaling door de KBVB geldt enkel het wettelijk RIZIV tarief (bv. supplementen voor een eenpersoonskamer, speciaal gips e.d. zijn ten laste van de speler).

– Voor producten die niet vermeld staan als terugbetaalbare geneesmiddelen (bv tape, huur krukken..) is er eveneens geen tegemoetkoming.

– De KBVB rekent een franchise aan per dossier.

– De bedragen die de Voetbalbond uitbetaald komen uit een Solidariteitsfonds. Gezien er in het verleden door alle clubs en spelers te veel misbruik werd gemaakt van dit Fonds kijkt de KBVB de aangiften strikt na. De bedragen die men uitbetaalt dekken vaak niet de totaal gemaakte onkosten. Daarom raden we iedereen die over een Hospitalisatieverzekering beschikt aan, om bij een vrij ernstig voetbalongeval, ook meteen hiervan aangifte te doen bij de maatschappij van uw hospitalisatieverzekeringFacebook
Facebook
Nieuwsbrief
Schrijf u hier in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws over jouw favoriete club!

Twitter
Twitter